divendres, 20 de novembre del 2009

BIBLIOTECA RAMON FERNÁNDEZ JURADO

VISITA A LA BIBLIOTECA RAMON FERNÁNDEZ JURADO
La biblioteca Fernández Jurado forma part de la xarxa de biblioteques municipals de Barcelona i depèn de l'Ajuntament de Castelldefels, que és qui fa la gestió. Situada a Castelldefels, pretén fer un servei públic donant resposta a les necessitats i interessos del ciutadà. Inaugurada l'any 86 i el 2006 va ser ampliada fins al 900m2 que té avui dia. Es preveu que en poc més de dos anys, quedi inaugurada una nova biblioteca nova de dimensions molt més grans aproximadament 6000m2. Porta el nom del poeta Ramon Fernández Jurado que va ser professor de català, castellà i esperanto, com també regidor de Castelldefels i diputat al Parlament de Catalunya.

Els serveis que ofereix són els següents:
  1. Consulta de llibres, premsa, revistes, cd's, dvd's...
  2. Informació que implica altres recursos, biblioteques, catàlegs, tecnologies...
  3. Carnet gratuït vàlid per tota la xarxa i necessari per tenir dret alguns serveis.
  4. Servei de préstec: màxim 30 documents simultanis (15 format paper i 15 format no paper) durant 30 dies màxim. Es pot prorrogar.
  5. Servei de préstec interbibliotecari: es pot demanar algun document disponible en una altra biblioteca de la xarxa, amb un preu estipulat.
  6. Internet i ofimàtica: accés una hora als ordinadors, prorrogable en funció de la demanda.
  7. Fotocopiadora autoservei.
  8. Xarxa wifi.
  9. Zona infantil.

La biblioteca també constitueix un espai cultural on s'organitzen activitats tant per a un públic adult, com infantil. Aquestes activitats són programades, es fan regularment, i moltes d'elles les places són limitades i és necessari fer inscripció prèvia.

Per a adults:

  1. Tallers de català, per aprendre català (1 vegada a la setmana)
  2. Tertúlies de català fàcil, a partir de l'adaptació d'un llibre (1 vegada al mes)
  3. Tertúlies en anglès, a partir d'un llibre (1 ò 2 vegades al mes)
  4. Tertúlies en francès, a partir d'un llibre (1 vegada al mes)
  5. Xerrades tertúlies literàries i tallers d'aprenentatge pràctic regularment, en funció dels interessos i necessitats del moment

Per a infants:

  1. Tertúlies guiades per una professional a partir d'un conte o llibre ( 1 cop a la setmana)
  2. Activitats no pre-establertes però sí programades regularment, com tertúlies en anglès i català o tallers més experimentals.

També, durant els mesos d'estiu, per fomentar l'ús de la lectura s'han organitzat activitats com la biblioteca a la platja o a la piscina.

Té un espai dedicat especialment a la gastronomia, ja que rep fons específics per part de la Generalitat, per la seva gran tradició d'albergar molts restaurants amb una cuina reconeguda.

CONCLUSIONS

Aquesta biblioteca, al igual que les altres de la xarxa, a més de ser un centre cultural al servei públic del ciutadà, també vol crear un lloc on compartir experiències viscudes potenciant la lectura ja des de ben aviat, a partir de les activitats organitzades per a totes les edats. També en aquest sentit s'ha ampliat el període per tornar un llibre i ha passat a 30 dies.

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

Web de la xarxa de biblioteques: www.diba.cat/biblioteques

Web de la biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels: http://www.castelldefels.org/ca/menu.asp?id=1556&titol=n

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada