dijous, 12 de novembre del 2009

TRADUCTOR GOOGLE



Traductor Google

1. És una pàgina web que ofereix un servei gratuït online de traducció immediata de textos i/o de webs a un altre idioma
2. L'ordinador està alimentat amb milions de paraules de text i format per exemples de traduccions humanes entre idiomes, i ha desenvolupat el seu propi sistema de traducció. Hi han bons resultats en les avaluacions d'investigació.
3. La traducció automàtica és molt complexa, ja que el significat de les paraules depèn del context en què s'utilitzen. Aquest servei es troba en una millora contínua, i sembla que caldrà temps per poder oferir traduccions amb la qualitat de les traduccions humanes, ja que ni el millor programari ofereix avui dia això. Mentrestant, el servei que proporciona pot ser útil per a la majoria d'objectius.
4. Actualment, Google ofereix traduccions en 44 idiomes diferents. Estan treballant per oferir uns altres més.
5. Permet la interacció amb els usuaris mitjançant comentaris per millorar la qualitat de la traducció
6.Determina automàticament l'idioma del text que s'està traduint, i la seva precisió en la qualitat augmenta a mesura que hi ha més quantitat de text.

CONCLUSIÓ

  • Després de fer-lo servir, hem de revisar que tot estigui correcte, sempre i quan siguin idiomes amb cert coneixement
  • És molt útil quan es vol traduir un text molt llarg, ja que amb un “copiar-pegar” ja tens la traducció, i només s’hauria de revisar per si hi hagués algun error.

(Treball col-laboratiu: Marc Company, Javier Lahoz, Pol Laorden i un mateix)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada