dimecres, 18 de novembre del 2009

LA MASIA F.C.B

VISITA A LA MASIA DEL F.C.B
La masia del Barça és un centre d'acollida de nens i nois que venen d'arreu d'Espanya i del món amb la il-lusió d'algun dia ser jugadors professionals del Barça demostrant que ho poden arribar a ser. El Barça disposa d'un equip de persones que s'encarreguen d'anar fullejant el mercat del futbol base, tant a nivell nacional com internacional. En funció dels seus criteris tècnics, si troben algun jove jugador amb possibilitats de triomfar al Barça es posen en contacte amb la seva família per oferir-los la possibilitat de que el nen es traslladi a Barcelona i així poder veure la seva evolució.
Quan el club fa aquesta aposta és perquè realment veuen que pot arribar a ser un bon jugador i que a la llarga serà una operació rendible econòmicament. El club posa a disposició del noi tots els recursos que té al seu abast i és quan entra el paper important de la masia. El paper de la masia es centra en vetllar pel futur dels nens/nois durant tot el temps que aquests romanen allà en totes les vessants de la vida. En aquest sentit, en funció de les necessitats de cada persona, la masia té convenis amb diferents centres educatius de primària, secundària i en altres casos d'estudis superiors, per tal de poder formar persones competents el dia de demà.
També tenen a la seva disposició una sèrie d'avantatges gratuïtes com serveis mèdics, professors de reforç escolar, atenció psicològica, allotjament per a les visites familiars...
En el moment que els joves deixen de formar part del Barça perquè marxen a un altre club o perquè no han pogut assolir un nivell adequat per ser jugadors professionals, el club malauradament no continua un seguiment sobre la seva formació com a persona, i passen a centrar-se un altre cop en els nous futurs talents esportius que hi van arribant.
Com a conclusions diríem que la masia per una banda és un lloc que facilita l'adaptació i la integració dels nens que venen de fora del nostre territori i per tant s'ocupa de posar-los en contacte amb els "entes" socials ( hospitals, biblioteques, escoles, consulats... ) per tal que es puguin desenvolupar també com a persones. Aquesta perspectiva seria la part educativa, en la que un club esportiu es fa càrrec dels nens. Per l'altra banda, és un lloc de creació i potenciació de campions, això suposa un estalvi per al club a l'hora d'anar a comprar a fora jugadors de bon nivell a preu de mercat. Però no tots arriben a ser campions, i alguns ni a ser professionals i en aquests casos el club es desentén d'aquests nens en benefici d'altres. Aquesta perspectiva faria referència més a la part econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada