dilluns, 7 de desembre del 2009

VISISTA D'UN DIA A L'ESCOLA FORT PIENC


EXPERIÈNCIA PERSONAL

Durant la setmana extraordinària (16-20 novembre), tots els estudiants de 1º grau de magisteri, vam anar a visitar centres educatius i culturals. El dimarts 17 de novembre de 2009 havíem de visitar una escola de primària, i conèixer com és un dia normal a l'aula, acompanyats d’un estudiant de 3º curs a la recta final dels seus estudis. La visita va ser molt interessant, perquè vaig poder reviure vells moments quan jo anava a l’escola, tenint en compte les diferents èpoques, ja que des de que vaig acabar els meus estudis de primària, no havia tingut l’oportunitat de entrar a cap classe, i molt menys de poder-la presenciar com si fóssim uns altres alumnes. També vam poder tenir una primera presa de contacte, amb el que serà d’aquí a un temps no molt llunyà, el nostre hàbitat. Vaig visitar l’escola Fort Pienc, situada a l’eixample, zona Marina de Barcelona. Aquesta escola pertany a l’escola nova i pretén oferir un ensenyament de qualitat i innovador. Si voleu conèixer alguns dels trets més importants d’aquesta escola, podeu mirar la presentació amb fotos, que he penjat al principi d’aquesta entrada, i us ajudarà a fer-vos una idea sobre el tipus d'escola que és.
Un altre aspecte molt interessant que m’agradaria destacar, és el contacte que vam poder tenir els quatre estudiants de 1ºcurs, els que vam anar a aquesta escola, amb les dues companyes de 3º curs en pràctiques, ja que vam poder intercanviar opinions, com també poder recollir les seves opinions des de la seva perspectiva, respecte com veuen l’educació, el projecte de fi de carrera que tenen entre mans, el mestre de l’escola amb qui s’identifiquen més, o per exemple, la visió que tenen sobre el nou pla universitari que tot just enceta aquest any.
Per concloure, també volia mencionar el fet de poder observar des de dintre de l’aula la manera de com es va desenvolupant la classe amb els mètodes didàctics emprats, el paper que hi juga el mestre, els professionals independents que col-laboren amb el mestre com a complement dintre del procés de l’educació, com també la reflexió personal sobre quines són les qualitats i habilitats que hauria de tenir un bon mestre actualment.
La pàgina web de l’escola Fort Pienc: escolafortpienc.blogspot.com. Aquí, si us interessa tindreu una informació més àmplia sobre el C.E.I.P FORT PIENC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada